enimation
school

Glavna nagrada Malega Slona Deklici z rdečo kapuco

  

Maribor, 9. december 2013 – Sinoči je v mariborskem Kinu Udarnik potekala razglasitev zmagovalcev mednarodnega tekmovalnega programa kratkih animiranih filmov otrok in mladih Mali Slon / little elephant. Glavno nagrado je dobil film DEKLICA Z RDEČO KAPUCO mladih avtorjev iz Hrvaške. Z razglasitvijo zmagovalcev so se zaključili tudi prvi dnevi izobraževanja skozi animirani film – ENIMATION days 2013.

Mladi avtorji, stari 11 let, Ivana Žabčić, Nika Štok, Borna Rendulić, Maksim Kiš, Nika Božić, so se letos v Zaprešiču udeležili filmske delavnice v organizaciji Foto kino video kluba Zaprešič in ustvarili zmagovalni film. Ta bo za nagrado dobil 150 evrov, ki jih letos producentu za spodbudo pri naslednjih projektih podarja Ustanova Fundacija Sonda. Sicer pa glavna nagrada v tretjem letu programa Mali Slon v Zaprešič potuje že drugič. Preostali letošnji nagrajenci so filmi MIJAU 10 letne Paule Žanić v produkciji Filmsko-kreativnega studija Vanima iz Varaždina v kategoriji MINI; ŽEJNA ŽABA 8-12 letnih avtorjev v produkciji Camere-ETC iz Belgije v kategoriji MIDI in CENA 16-letnih avtorjev v produkciji hongkongškega kolidža S.T.F.A. Young Yau v programu MAXI.

Program Mali Slon / little elephant je ta vikend v Kinu Udarnik prikazal 91 kratkih animiranih filmov mladih avtorjev do 18. leta starosti iz 13-ih držav Sveta. Filmi so bili glede na starost avtorjev razvrščeni v tri kategorije: MINI (do 10. leta starosti), MIDI (11.-14. leta starosti) in MAXI (od 15.-18. leta starosti). Program je postal del širše platforme ENIMATION – education in animation, ki se je letos od 6.-8. decembra v Kinu Udarnik prvič predstavila očem javnosti.

„Dejstvo, da na naslov Malega Slona vsako leto prihaja več filmov iz vse večih držav potrjuje, da se ukvarjamo s področjem, ki je deležno vse več pozornosti tako v Sloveniji kot drugod po Svetu. Na naše veliko veselje pa kaže, da bo se bo ta trend nadaljeval tudi v prihodnje.“, je ob zaključku tretje edicije Malega Slona dejal izvršni producent Rene Puhar.

V okviru ENIMATION days 2013 so si lahko obiskovalci poleg animiranih filmov mladih avtorjev, ogledali še filme, ki so nastali v okviru programa SNEMAMO!, ki je potekal pod okriljem Evropske prestolnice mladih, prisluhnili seminarju o izobraževanju v animiranem filmu in okrogli mizi o pomenu filmskega izobraževanja mladih ter prisostvovali otvoritvi razstave stripa ŽIVA SEM! Andreja Štularja.

Zadnje objave

Izšla je spletna različica programskega kataloga 4. mednarodnega festivala otroškega...

V mariborskem Kinu Udarnik bodo od 6. do 8. decembra potekali prvi dnevi...

ENIMATION little elephant, 4. mednarodni festival otroškega in mladinskega animiranega...

Pozdravljen/-a na spletnem portalu ENIMATION – education in animation....

During the time of Summer holidays, ENIMATION school – in association with...